Skiskytter-VM 2016 med solid overskudd

Johannes applauderer for seg selv og VM-overskudd

Johannes kan applaudere for både egen VM-suksess og VM-overskudd

Skiskytter-VM 2016 ble en suksess både sportslig, publikumsmessig og økonomisk. Når VM-administrasjonen nå avslutter sitt arbeid, ligger 15 millioner kroner igjen til eierne: Norges Skiskytterforbund og Skiforeningen.

 

Overskuddet er øremerket utvikling og rekruttering i skiskyttersporten, utbredelse av skiidrett, samt videreutvikling av Holmenkollen Skiskytterfest.

Hele 100 millioner TV-seere verden over fulgte konkurransene i løpet av de åtte konkurransedagene, hvorav totalt 9,3 millioner TV-seere i Norge. I løpet av mesterskapet møtte 270.000 publikummere opp på arenaene i Holmenkollen og Oslo sentrum. Hele 14% av billettene ble solgt til utlandet og det var 135.000 personer som løste billett til konkurransene.

Norge tok fire av elleve gullmedaljer, ni medaljer totalt og ble dermed nest beste nasjon, kun slått av Frankrike. – Nå gleder vi oss til nye skiskyttereventyr, og vi er sikre på at VM har bidratt til økt interesse for idretten vår, sier generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Rakel Rauntun.

Les hele pressemeldingen fra Skiskytter-VM 2016